Helikopter-redning endte godt, da en af deltagerne slog hovedet under den meget hårde første etape til Skagen. Vind af kuling styrke og krap sø har slidt hårdt på deltagere og både, og ifølge senest tilgængelige oversigt er otte både udgået. Vindstyrken forventes at stige yderligere.

Det har været en rigtig hård første nat for deltagerne i Quantum Danmark Rundt Singlehand. Dagen i dag bliver formentlig endnu hårdere – det blæser 12-14 sekundmeter i Kattegat, med vindstød på mere. Og vejrdata tyder på endnu mere vind i løbet af eftermiddagen. Sejladsledelsen er i skrivende stund bekendt med otte både, der er udgået.

Det drejer sig om følgende:

– Peter Hauritz Jensen, Amigo 23 ”Sofie”.

– Jens B. Thuesen, Dragonfly 35 ”Skagerrak”

– Kim Basland, Olsen 370 ”La Femme”

– Niels Thomsen, Scanmar 33 ”Tustine”

– Claus Cato Mogensen, Jeanneau 36 ”Emily”

– Bjarne Meyer Jørgensen, Bavaria 32 ”Pauline”

– Anders Nyberg, RM 1350 ”Embla”

I god behold

Bjarne Meyer Jørgensen slog hovedet i nat, og tilkaldte assistance af JRCC (Tidligere Søværnets Operative Kommando). Han blev hentet af helikopter og fløjet til Randers Sygehus for behandling, men er i god behold. Båden er p.t. under slæb mod Grenå. Hændelsen blev håndteret efter forskrifterne – sikkerhedsgruppen sørgede for nødvendig kommunikation, og sejladsledelsen fik bekræftet at beredskabet fungerer.

Slog hovedet mod metalbeslag

Jørgensen fortæller at han befandt sig under dæk, mens båden rullede kraftig i omkring to meter sø. Han faldt og slog hovedet mod et metalbeslag på et skab. Eftersom han blødte kraftig, vurderede han at det rigtige var at tilkalde assistance.

Forrest i feltet ligger Jan Møller (Aphrodite 101) og Piotr Parzy (Banner 34). De forventes i mål omkring kl. 14.