Billedet er taget af Jacob Handrup (B-31 “Keneu”), og viser polske Piotr Parzy (Banner 34 “Hadron”) på vej til at passere. Senere stod Parzy stille et stykke tid…

Anden etape fra Skagen til Bønnerup er et ret lige stykke på 71 sømil, på en sydlig kurs. Sejlerne mødte en forholdsvis stærk sydvestlig vind, de først startende endda 12-14 meter pr. sekund. Senere aftog vinden noget.

Københavner-grunden

Selv om der er tale om et ret lige stykke sejlads, så er der en hel del navigation. Der er grunde mange steder, og en af dem kaldes efter sigende “Københavner-grunden”. Måske de nu skal til at kalde den “polak-grunden”, for polske Piotr Parzy ramte den for fuld skrald i sin Banner 34 “Hadron”. Der skete dog ikke noget – han kom selv af for sejl efter 20 minutter.

Tæt fight i front

Først i mål kom Jan Møller (Aphrodite 101 “Chelsea”), efter en drabelig kamp med Tage Danielsen (Maxi 999 “Triton”). De to fulgte hinanden som skygger, men til sidst kom Møller foran – endda med tre minutter mere end han behøvede, for at slå Danielsen på respit-tid. Bønnerup Havn stiller med god service ved ankomst, og der er mandskab til at modtage deltagerne, som vil fortsætte med at strømme ind i løbet af natten.

Fire fra nødhavn til Skagen

18 deltagere søgte nødhavn på første etape. Fire af dem har valgt at fortsætte sejladsen, og må derfor fuldføre første etape, inden de kan give sig i kast med anden. De fire er Sven Møller (Seascape 27 “Vera”), Kasper Wedersøe (X-332 “Kraken”), Henrik Boye Petersen (Wasa 38 “Legolas”) og Morten Larsen (IMX-40 “Pralex”). Sidstnævnte startede i Gilleleje, så det blev en lang tur for ham til Skagen. De tre førstnævnte startede fra Sæby, som ligger nogle få mil syd for Skagen. De krydsede mållinjen ved Skagen, og fortsatte direkte på anden etape til Bønnerup. Det er usikkert hvad Larsen vælger at gøre, når han ankommer Skagen. Mon ikke han har brug for en pause.

Næste etape går til Assens, 101 sømil. Her vil feltet samles til ny fælles start.